Papryka faszerowana mięsem drobiowym, orzechami włoskimi i miętą

Papryka faszerowana mięsem drobiowym, orzechami włoskimi i miętą

Papryka faszerowana mięsem drobiowym, orzechami włoskimi i miętą

czerwona i żółta papryka ( u mnie 5 sztuk ) 30 dag mięsa mielonego drobiowego 100 g ugotowanego ryżu pół pęczka świeżej pietruszki 3 otarte listki suszonej mięty 3 łyżki siekanych orzechów włoskich 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól i pieprz wywar warzywny żółty ser przecier pomidorowy Paprykę myjemy, odcinamy gorą część i usuwamy środek wraz z nasionami.  Siekamy drobno cebulę i czosnek. Podsmażamy na oleju. Na drugiej patelni rumienimy na łyżeczce oleju siekane orzechy włoskie. Mieszamy ze sobą zawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.