Kulki ryżowe

Kulki ryżowe

Kulki ryżowe

Przepis na : obiad

Składniki: 135g ryżu ( trochę więcej niż 1/2 szklanki), 1 łyżka masła, 1 cebula, 2 i 1/2 szklanki wody, sól, pieprz, 140g papryki konserwowej ( najlepiej takiej bez skórki), 60g suszonych pomidorów ( odsączonych), 110g startego sera żółtego ( dwie garście), garść zielonej pietruszki, jajko, mąka, bułka tarta, olej. Przygotowanie: Cabulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy już zmięknie dodać ryż i zalać wodą. Posolić i popieprzyć. Gotować do momentu aż ryż zmięknie - w razie potrzeby dolać więcej wody.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.