
Składniki: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 5 jajek 20 dag żółtego sera 20 dag wędliny 1 czerwona papryka 1 pczek natki pietruszki 1/2 kostki masła 20 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pieprz, sól Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić pokroić, cebulę obrać pokroić w kostkę paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na odrobinie oleju, przestudzić. Natkę posiekać, ser żółty potarkować na tarce o dużych oczkach. Masło utrzeć z żółtkami , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo resz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...