Risotto z pietruszką i orzechami piniowymi

Risotto z pietruszką i orzechami piniowymi

Risotto z pietruszką i orzechami piniowymi

Przepis na : obiad

Risotto to pyszne i dość syte danie kuchni włoskiej. Nie ukrywam, że czasochłonne, ale smak wynagradza wszystko! Uwielbiam mieszać risotto i patrzeć jak ryż pęcznieje.Jeśli na prawdę mi się śpieszy i nie mam bulionu warzywnego do podlewania ryżu, to korzystam z kostki rosołowej. Zalewam kostkę wrzątkiem i rozpuszczam ją. Tym bulionem następnie podlewam stopniowo ryż. Składniki ryż brązowy  BRITTA pietruszka  PROECO orzechy piniowe  SYMBIO oliwa z oliwek  bazylia świeża sól i pieprz do smaku sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.