Od bardzo dawna chciałam upiec tarte. Podczas wczorajszych zakupów udało mi się nabyć formę, więc już dziś mogłam ją wykorzystać. Próbowałam znaleźć ciekawy przepis w Internecie – jednak bez skutku. Jakoś nic mnie nie zadowalało. Postanowiłam wymyślić coś sama. Początkowo tarta miała być z samym kurczakiem i pieczarkami. Ostatecznie dodałam, do niej jeszcze pora i nie żałuję, bo danie wyszło bardzo smaczne. Nieskromnie przyznam, że smakowała również mojemu bratu, który nie lubi grzybów. Tym razem nie maru... czytaj dalej...
Witam! Czy mogłabym tego kurczaka usmażyć w przyprawie gyros Prymat lub w "pomyśle na kebaba" Knorra???
owszem można usmażyć kurczaka w przyprawie gyros, ja tutaj postawiłam na minimalizm, tarta nabierze odrobinę innego smaku dzięki przyprawie :) Polecałabym gyros aniżeli gotowe pomysły na ze względu na dodatek polepszaczy w tych pomysłach, ale to zależy już od indywidualnego podejścia :)
musze przyznac ze dawno nie jadlem lepszej rzeczy :D pogratulowac pomyslu i wykonania :)
Wygląda cudownie.zapisuję w ulubionych!http://cudaicudenka.blogspot.com/
dziękuję i naprawdę polecam!:) niedługo wrzucę wersję z brokułami (tylko post w wolnej chwili opracuję)
Pani przepisy są wyśmienite:) właśnie mam tare w piekarniku ;) a szarlotkę znam na pamięć ;)Pozdrawiam
bardzo mi miło:) takie słowa najbardziej cieszą, pokazują, że to co się robi ma sens:)
super - co prawda skorzystałem tylko z przepisu na przygotowanie spodu, ale proporcje i sposób przygotowania są naprawdę trafione.
Prezentuje się przepysznie. W najbliższym czasie spróbuję podjąć się jej wykonania. ;)
pyszna tarta :) lubię robić tarty bo to zawsze szybki i smaczny obiadek :D
właśnie zamówiłam formę do tarty i to bedzie pierwszy przepis jaki wykonam :)
bardzo ją polecam, wielokrotnie już ją robiłam i jest hitem wśród moich znajomych:)
Właśnie jest w piekarniku pachnie ładnie ale jak smakuje to się okaże :)