Jesienne pierogi z dynią hokkaido

Jesienne pierogi z dynią hokkaido

Jesienne pierogi z dynią hokkaido

Kolejne danie z cyklu jesienne nowalijki...coś na co czeka się cały rok :D Pierogi z dynią SKŁADNIKI: 1 nieduża dynia typu hokkaido 250g białego sera chudego 1 cebula 1-2 ząbki czosnku mąka pszenna olej, sól, pieprz boczek, masło papryka chilli, lubczyk Tym razem farsz do pierogów zrobiłam dzień wcześniej. Umytą dynię należy przekroić na pół i oczyścić miąższ z pestek i włókien, pozostałą cześć pokroić na kawałki ok 2cm.Dynię typu Hokkiado nie trzeba obierać ze skóry. Zeszklić cebulkę na tłuszczu, dodać dynię i n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, dynia, ciasto, ser, ser biały, boczek, chilli, papryka, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, obiad

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.