Risotto z marchewką, kukurydzą i koperkiem

Risotto z marchewką, kukurydzą i koperkiem

Risotto z marchewką, kukurydzą i koperkiem

Przepis na : obiad

Składniki (na 3-4 porcje): ok 120 g ryżu długoziarnistego białego lub odmiana ryżu do risotto 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 5 - 6 chochli gorącego rosołu mięsno - warzywnego 1/2 łyżeczki soli (ale jeśli rosół jest dostatecznie posolony, nie dodawaj już soli) 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula kilka łyżek startego żółtego sera łyżeczka świeżego posiekanego lub suszonego koperku 1 duża ugotowana marchewka (najlepiej z rosołu), pokrojona drobno Przygotowanie : Ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.