Risotto z drobiem, z perliczką

Risotto z drobiem, z perliczką

Risotto z drobiem, z perliczką

250 ml ryżu, masło, 400 g mięsa z drobiu (u mnie perliczka), 250 g cebuli, 4 ząbki czosnku, 7 jagód jałowca, 1 łyżka posiekanego rozmarynu, 200 ml bulionu, sól, pieprz, 200 ml śmietany 18%, 2 żółtka, 100 g tartego parmezanu Pewnie każdy spodziewa się potrawy z ryżu podsmażonego na tłuszczu i ugotowanego na rosole z dodatkami, po ugotowaniu wymieszanego z masłem i parmezanem. Ale to nie takie risotto, to polskie risotto, takie jakie przygotowywano w Polsce, przynajmniej od początku XX wieku. W takiej formie zna... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mięso, risotto, rosół, tarta, ser, zapiekanka, zapiekanki, z jagodami, kurczak, pieczenie, mięsa pieczone, zapiekanka z ryżu, mięso duszone, kurczak pieczony, zapiekanka z mięsem , zapiekany kurczak, kurczak z serem, kurczak z ryżem, kurczak duszony na ryżu, kurczak z czosnkiem, zapiekanka z serem, kurczak po włosku, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.