susz - 5290 przepisów (strona:278/353)

Ziemniaczki Niedźwiedzie 176

ziemniaków i udało się fajne połączenie!      Składniki: kilka ziemniaków dokładnie umytych  czosnek niedźwiedzi  (ja użyłam z firmy Skworcu, link do sklepu obok) majeranek suszony sól olej czosnek granulowany Wykonanie: Ziemniaczki myjemy, osuszamy w ręczniku papierowym i kroimy w ósemki. Do miseczki wsypujemy  czosnek niedźwiedzi , majeranek i czosnek granulowany, wszystko zalewamy olejem. Ilość przypraw zależy

Blondynka Gotuje
Gunpowder Goji 138

przede wszystkim cenię sobie jakość i w tym przypadku jestem zadowolona. Ps. Bardzo żałuję, że nie mogę Wam przesłać zapachu tej herbaty :( Pachnie cudnie! Skład: zielona herbata Gunpowder suszone jagody Goji skórka pomarańczy liście aloesu kawałki korzenia żeń-szeń Jak parzyć: Liście zaparzamy trzykrotnie zagotowaną wodą o temperaturze ok. 70-80 stopni (czyli woda 3 - 5 minut od momentu zagotowania

Blondynka Gotuje
Herbata Blondynki 103

pić. A najważniejsze jest to, że smakuje mi, bo herbata jest blondynki :) Użyłam składników firmy  Najlepsze Przyprawy Świata  i kilku innych. Składniki: zielona herbata Sencha trawa cytrynowa suszona Żeń-Szeń syberyjski kwiat jaśminu  - odrobinę stevia  - szczypta Wykonanie: Wszystkie suche składniki mieszamy i wsypujemy do kubka, całość zalewamy wodą i po około 3 minutach napar przecedzamy przez

Blondynka Gotuje
Ziemniaczki Zapiekane w Maśle Czosnkowo - Ziołowym 221

spróbujcie ;) Idealne z  Udkiem miodowo - ziołowym . Składniki: kilka niedużych ziemniaków szczypta gałki muszkatołowej KAMIS sól morska KAMIS  w młynku świeżo zmielony  pieprz KAMIS  w młynku suszony  rozmaryn KAMIS sok z ćwiartki cytryny 2 duże łyżki  Masła Czosnkowo - Ziołowego z tego przepisu Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy. Kroimy w ćwiartki. Wkładamy do miski i posypujemy wszystkimi

Blondynka Gotuje
Spaghetti a`la Bolognese Moje Własne! 229

Spaghetti Czanieckie Makarony ) 500 g mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego 1 mały koncentrat pomidorowy 5 łyżek ketchupu najlepiej pikantnego kostka warzywna Kucharek świeżo zmielona sól ziołowa Prymat bazylia suszona Prymat świeżo zmielony pieprz łyżeczka cukru kilka ząbków czosnku 1 mała cebula oliwa z oliwek ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach gałązka świeżej bazylii Wykonanie: Cebulę kroimy

Blondynka Gotuje
Kurczak Pikantno - Słodki 184

idealne rozwiązanie dla zapracowanych.        Składniki dla 3 osób: 300 g mięsa z kurczaka ( ja użyłam piersi) 200 g ryżu brązowego 1/3 puszki ananasa kawałeczek ostrej suszonej papryki szczypta papryki słodkiej mielonej Kamis 1/2 łyżeczki curry indyjskiego Kamis świeża bazylia sól 1 łyżka oleju Wykonanie: Gotujemy na sypko. Mięso kroimy na małe kawałeczki. W woku rozgrzewamy łyżkę

Blondynka Gotuje
Mini Panettone z Orzechami Macadamia i Czekoladą 155

drożdży 50 g cukru 80 ml mleka ciepłego 2 jajka (rozmiar M) 50 g miękkiego masła sól 60 g czekolady gorzkiej 50 g orzechów macadamia Skworcu 50 g suszonej miechunki Skworcu Wykonanie: Mąkę wsypałam do miski, zrobiłam w mące dołek, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże, zalałam ciepłym mlekiem i delikatnie wymieszałam, zagarniając trochę mąki do środka. Miskę przykryłam ściereczką

Blondynka Gotuje
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 187

zimnego i twardego 1 jajko Sos toffee: 250 ml śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki masła roztopionego 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki cukru trzcinowego Skworcu szczypta soli morskiej 100 g suszonych daktyli Skworcu Dekoracja: 50 g mlecznej czekolady sól gruboziarnista morska - ja użyłam różowej himalajskiej Wykonanie: Forma o wymiarach 20*30 cm Ciasto:  Do miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną

Blondynka Gotuje
Ameliowy Wieczór 132

bardzo często i w wielu moich daniach używam produktów z tego sklepu. Orzechy, bakalie, herbaty, wyszukane przyprawy. Wszystkie te produkty bardzo cenię za jakość. Ostatnio na przykład zajadam się suszonymi daktylami z tego sklepu. Widzę różnicę pomiędzy daktylami, które kupowałam w małych torebkach w supermarketach. Te z supermarketów wspominam jak podczas jedzenia od czasu do czasu potrafiło mi coś zgrzytnąć

Blondynka Gotuje
Pesto alla Genovese 162

oliwek, bazylia, parmezan lub inny drobno starty twardy ser, orzeszki piniowe i sól. Istnieje jeszcze druga odmiana pesto, która  w przeciwieństwie do odmiany standardowej pesto alla genovese zawiera suszone na słońcu pomidory i nazywa się pesto alla siciliana. Pesto serwowany jest do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera

Blondynka Gotuje
Sałatka Balkonowa 329

mięty pomarańczowej 1 cebulka dymka ze szczypiorem 1/2 dużego pomidora 1/3 ogórka 1 łyżka ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni 2-3 łyżki oleju słonecznikowego Biooil sól prowansalska Kamis suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis Wykonanie: Wszystkie warzywa płuczemy, osuszamy w ręczniku papierowym. Sałaty rwiemy na małe kawałeczki. Miętę, szczypior i dymkę siekamy. Ogórek kroimy w cienkie półksiężyce. Pomidora

Blondynka Gotuje
Kurczak po Blondyńsku! :D 276

sól prowansalska Kamis mieszanka ognista w młynku Kamis świeżo zmielony pieprz czarny Kamis kilka listków świeżego oregano słodka papryka w proszku Kamis Sałatka: 2-3 łyżki oleju rzepakowego Biooil suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  sól prowansalska 7 listków mięty pomarańczowej kilkanaście listków różnych sałat  kilka listków rukoli 1 mała cebulka dymka ze szczypiorem kawałek świeżego ogórka

Blondynka Gotuje
Morelowe, ale dlaczego Trufle? 148

wrażenia to proponuję białą. Oczywiście chciałabym Wam przypomnieć, że ja nie słodzę herbat i opisuję zaparzone w czystej postaci ;)  Tradycyjnie przedstawiam Wam skład: czarna herbata kawałki suszonych moreli drzewo sandałowe aromat Z czarną , morelą i drzewem sandałowym się zgodzę, można wyczuć, ale dlaczego trufle? Tego pojąć moja blond głowa pojąć nie może.... SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi 476

Można pokombinować z dodatkami i dodać swoje ulubione bakalie. Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi PRZEPIS (źródło inspiracji: link ) Temperatura pieczenia: 190 o C Czas pieczenia: 50 min. Składniki 170g suszonych daktyli 100 ml wrzącej wody 100ml  syropu z agawy lub syropu klonowego łyżeczka rumu 0,5 łyżeczki cynamonu kilka kropel aromatu waniliowego 100g miękkiego masła 45g cukru trzcinowego

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania