Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona

Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona

Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona

W myśl tradycji jutrzejszego święta i w zgodzie z przysłowiem "Na świętego Marcina najlepsza gęsina..." proponuję pierś z gęsi marynowaną i okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i żurawinie. Pyszne i soczyste jabłuszka skierniewickiej odmiany Alwa o winnosłodkim smaku oraz kąpiel w Cydrze Miłosławskim pomogły wyczarować wykwintny świąteczny obiad. Kruchą i mięciutką gęsią pierś podałam z kluskami śląskimi. Na Węgrzech dni św. Marcina obchodzone są 8 i 9 listopada, więc bardzo nie zgr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Autor

Delicious TitbitsDelicious Titbits

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurawina, jabłka, piersi, pierś, jabłka pieczone, cydr, pieczenie, przepisy na święta, kluski, czosnek, marynaty, mięso, świąteczne, rozmaryn, zdrowe przepisy, zdrowe, owsiane, świąteczne przepisy, siekane, obiad, susz, pieczone jabłka, mięsa pieczone, pierś w marynacie, mięso na obiad, zdrowe obiady

Inne przepisy z Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.