Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Przepis na : obiad

Dziś u mnie znowu coś prostego – leczo z cukinią i kabanosami według mojej mamy. Leczo to potrawa węgierska, której podstawę stanowi papryka w gęstym pomidorowo-cebulowym sosie. W Polsce za to, leczo robione jest zarówno w formie gulaszu jak i zupy. Każda gospodyni przyrządza je inaczej – w zależności od przepisu do „polskiego leczo” dodaje się często cukinię, kabaczka, bakłażany, boczek czy kiełbasę. U mnie w domu typowymi dodatkami są cukinia, pieczarki i kabanosy. Oczywiście możemy zre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, papryka, kiełbasa, warzywa, pieczarki, proste i szybkie przepisy, cebula, czosnek, słoik, pomidor, pieczywo, mięso, mielone, lekka, duszone, danie jednogarnkowe, wegetariańska, sosy, gulasz, wegetarianskiego, boczek, zupa, susz, wieprzowina, obiad, kiełbasa w słoikach, dania mięsne, dania na gorąco, mięso duszone, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.