********************************* Jak zrobić potrawkę z kurczaka gotowanego, to chyba wie każdy. Zwyczajowo biały sos z marchewką i groszkiem, prawda? Ja jednak nieco zmieniłam tą tendencję, wykorzystując pozostałe z rosołu jarzyny. I muszę przyznać, że efekt mile mnie zaskoczył. Poniższą potrawkę podałam z ryżem. NIECO INNA POTRAWKA Z KURCZAKA. /autorski;/ podwójna pierś kurczaka seler, por, 3 marchewki, 3 pietruszki (korzeń) sól, pieprz garść suszonej mieszanki warzywnej ... czytaj dalej...
Wielkim fanem potrawki jest mój syn. Byłby zachwycony Twoim daniem.
Ale dawno nie jadłam potrawki z kurczaka... Zrobiłaś mi na nią smaka jak nie wiem co! :)
ja akurat potrawkę podawałam bez jarzyn i teraz się poprawię. Bo to i bardziej kolorowo i zdrowiej i w ogóle odmiana. Pozdrawiam, Monika
Oj potrawka z kurczaka to biore w ciemno! Uwielbiam!
Ja chyba wieki cale takiej potrawki juz nie robilam. Dziekuje karmelitko za przypomnienie, bo pachnie oblednie :)
Witam,przepraszam, że nie zaglądałam tu tak długo, ale aktualnie jestem ciut zabiegana.No ale jestem i nadrabiam.. i mmmmm wieki nie jadlam takiej... przypomniałaś mi smaki dziecinstwa ;)
Ze stołówki studenckiej pamiętam właśnie udka w sosie z marchewką, pietruszką i selerem....