Pai Bao z żurawiną - słodkie bułeczki z Hongkongu

Pai Bao z żurawiną -  słodkie bułeczki z Hongkongu

Pai Bao z żurawiną - słodkie bułeczki z Hongkongu

Rodzaj długich, słodkich azjatyckich bułeczek, ułożonych w rzędach i pieczonych w prostokątnych, lub kwadratowych foremkach. Są delikatnie słodkie, miękkie i puszyste, na dodatek cieszą oko nietypową u nas formą. Aż się chce odrywać jedną od drugiej i pałaszować...Pierwowzór podobno został odnaleziony w hongkońskiej piekarni, Maxim’s bakery, przepis został odtworzony przez Christine Ho, która umieściła go na swoim blogu i w ten sposób Pai Bao zaczęło krążyć wśród piekących blogerów i blogujących piekarzy.&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.