Pieczarki. Boczek. Parmezan. Terrina.

Pieczarki. Boczek. Parmezan. Terrina.

Pieczarki. Boczek. Parmezan. Terrina.

Dzis rano pomyslalam sobie, ze podziele sie z Wami kolejnym slodkim przepisem, jednak w ciagu dnia moj slodki nastroj ulegl drastycznej zmianie. Pod jego wplywem zamiast na slodko bedzie na slono. Mimo to mam nadzieje, ze i tak bedzie smacznie.Przepis na to danie wpadl mi w oko juz dawno. Znalazlam go w mojej ulubionej francuskiej gazecie "Maxi cuisine" n°61 pazdziernik/listopad 2010. Do tej pory nie mialam jednak okazji by go przetestowac. Robiac porzadki w lodowce wykorzystalam to co mialam pod reka, tym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Buziaczek, 19 stycznia 2011 22:27:44

Też od jakiegos czasu chodzi za mną terina. Twoja wygląda bardzo smacznie i chyba sie skuszę :)

flusso, 19 stycznia 2011 22:32:37

Jak apetycznie :))) Zgłodniałam od patrzenia :)

Kini, 19 stycznia 2011 23:29:38

wygląda przepysznie! kiedyś się chętnie skuszę :)

blue_megi, 19 stycznia 2011 23:34:39

rewelacja! aż ślinka cieknie ;)))

Panna Malwinna, 20 stycznia 2011 09:20:36

wygląda imponująco. trzeba będzie kiedyś samemu tez takie pyszności zrobić;)pozdrawiam

aga, 20 stycznia 2011 13:47:28

bardzo apetycznie wyglada:) mniam:)

KUCHARNIA, Anna-Maria, 20 stycznia 2011 20:52:56

Karolko! Piękna Twoja terrina! Taka modelowa:) Razem z Amber i naszymi Gośćmi w TU I TAM też dziś pokazujemy terriny:) Zapraszamy!

Karolka, 30 stycznia 2011 15:30:46

Buziaczek ja do terriny zabieralam sie bardzo dlugo, ale jak juz zrobilam to okazala sie super. Tobie tez polecam.Flusso poczestuj sie prosze :)Kini polecam :)Blue_megi :)Panno Malwino zachecam Cie do zrobienia takiej terriny.Aga dziekiAnno-Mario chetnie zobacze Wasze terrinowe dziela.Pozdrawiam Was serdecznie

photosolojam & wino, 10 lutego 2011 15:26:53

Terrina smakowała mi bardzo. Aromat boczku, który rozszedł się po całej kuchni był obłędny.Ale tego mogłem się spodziewać, gdyż podobnie było z innymi przepisami, znalezionymi na twoim blogu przez moją lepszą połowę.

Karolka, 21 lutego 2011 12:07:14

photosolojam & wino milo mi czytac takie komentarze. Bardzo sie ciesze, ze i ten przepis okazal sie byc dobry. Pozdrawiam :)

Anonymous, 25 marca 2014 19:33:55

paremezan mam od mamy z wloch, pyszne, peiczareczki z tesco, a boczek od kani:) zapowiada sie suuuper eskspozja smakow! lece do kuchni:)

Karolka, 25 marca 2014 19:57:56

Smacznego :-)

Anonymous, 14 kwietnia 2014 11:04:39

Witam, chciałam zapytać o terrinę z pieczarkami w twoim wykonaniu, czy boczek do tego dania ma być surowy wędzony czy parzony? Lenka

Karolka, 14 kwietnia 2014 11:32:30

to jest boczek surowy

Anonymous, 14 kwietnia 2014 11:47:44

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam ze Zgierza Lenka.