Turecka zupa- z czerwonej soczewicy i bulguru z grzankami serowymi

Turecka zupa- z czerwonej soczewicy i bulguru z grzankami serowymi

Turecka zupa- z czerwonej soczewicy i bulguru z grzankami serowymi

Zupa jest treściwa, a przy tym lekko orzeźwiająca i aromatyczna dzięki dodatkowi mięty, która tylko delikatnie jest wyczuwalna, ale tak zgrywa się z resztą składników, że zupa zachwyca smakiem!No i jeszcze ten cudowny kolor...Dodatkowo serwuję z grzankami serowymi- Wy nie musicie, ale ja akurat turecką zupę lubię właśnie z grzankami :)Jeżeli macie problem z kupnem kaszy bulgur, to można użyć kaszy jęczmiennej lub ryżu.Tak sobie myślę, że po jej spróbowaniu na pewno nieraz ta zupa zagościłaby na Waszym stole :)Polecam!!!... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.