Biszkopt pełen jagód

Biszkopt pełen jagód

Biszkopt pełen jagód

Do przygotowania tego ciasta nie potrzeba ani sody ani proszku do pieczenia. Ciasto to pięknie wyrasta dzięki pianie z białek jaj i przykryte jest także pianą. Można użyć mąki kukurydzianej do uzyskania wypieku bezglutenowego. Nie zawiera mleka. Składniki: 4 jajka 3 białka 80 g mąki pół szklanki cukru (lub mniej) 1/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka soku z cytryny jagody Białka z 4 jaj oddzielam od żółtek. Nastawiam mikser z białkami i solą na wolne obroty do uzyskania sztywnej pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

MamiMami

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, z jagodami, mąka, cukier, cukier puder, ciastka , cytryna, lekka, biszkopt, ciasteczka, susz, szybkie ciasto, szybki ciasto, bezglutenowe, jajko, ciasto z białek , ciasto z masa, lekkie ciasto, ciasta z masa, ciasto z bezami, ciasto ucierane , ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z prawdziwe jedzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.