Węgierski chleb farmerski

Węgierski chleb farmerski

Węgierski chleb farmerski

Chrupiący, świeży, domowy chleb...marzenie...Nasza kolejna propozycja na chlebowe pieczenie:) Składniki; 450g mąki pszennej /może być chlebowa/, 1 łyżka cukru, 20g świeżych drożdży, 275g ciepłej wody, 2 łyżki masła, 2 łyżeczki soli, kminek, suszony koperek, 1 jajko, sól do posmarowania wierzchu, Wykonanie;Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy cukier i 2/3 mąki, tak aby powstało gęste ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia /30 minut/. Resztę mąki mieszamy z solą, 2 łyżkami koperku i kminku. Masło rozpusz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.