Risotto z szafranem i krewetkamia

Risotto z szafranem i krewetkamia

Risotto z szafranem i krewetkamia

Szafran to słupki kwiatowe, które krokus ma tylko trzy. W trakcie suszenia traci on 80% swojej wagi, aby otrzymać 1 g szafranu potrzeba, aż 200 kwiatów to powoduje jego wysoką cenę.Szafran łagodzi objawy napięcia przedmiesiączkowego. Ma również właściwości antybakteryjne, antynowotworowe i odmładzające. Jest też uznawany za afrodyzjak.Składniki: 200 g ryżu 'Arborio', Cebulka, Parę gałązek szafranu, Białe wytrawne wino, 50 g Masła, Krewetki tygrysie 20 szt, Bulion warzywny, wywar z skorupek krewetek, Pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cookpl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
codojedzenia, 23 listopada 2013 22:28:53

Dziękuję za pyszne risotto! Jeśli masz ochotę to dodaj przepis do przepisu miesiąca u mnie na blogu. Możesz również wkleić baner na swoją stronę, a ja dodam link do Twojego blogu do listy blogów biorących udział w przepisie miesiąca.Pozdrawiam serdecznie!

Paulina Urbańczyk, 24 grudnia 2013 23:56:08

Oooo pyszności :) !Wesołych Świąt :) !

Magdalena P., 27 kwietnia 2014 18:14:24

Pyszotka, aż ślinka leci :)