Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy

Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy

Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy

Pasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego pasztetu, co za tym idzie jest lżejszy i mniej kaloryczny. Prezentuję wykwintną wersję dwuwarstwową – na białym winie i koniaku z dodatkiem pistacji. Inspirowałam się pasztetem zamieszczonym w magazynie Kuchnia (12/2013), jednak dokonałam pewnych modyfikacji. Taki pasztet będzie idealny na Święta, my się nim zajadaliśmy (szczególnie warstwa wątróbkowa jest warta uwagi) jeśli zaś jesteście wierni tradycji polecam pasztet z majerankiem.Pasztet d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drobiowe, pasztet, kurczak, mielone, boczek, piersi, pierś, przepisy na święta, ciastka kremówki, ciasta z kremami, bułki, pierś kurczaka, kurczak z boczkiem, sosy, pieczony boczek, susz, pietruszka, jajko, kurczak z czosnkiem, masło czosnek, pierś z kurczaka, żurawina, przystawki, pasztet z wątróbki drobiowej, dania z kurczakiem, wątróbka drobiowa, kurczak pieczony, kurczak wędzony , drugie danie, sos do kurczaka

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.