Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką

Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką

Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką

Dziś na blogu kolejne sezonowe warzywo, czyli rabarbar. Choć może powinnam napisać owoc... ? Bo przecież dodajemy go do słodkich ciast, robimy z niego kompoty i dżemy, a  w książkach kucharskich jest klasyfikowany razem z z owocami....  W rzeczywistości rabarbar jest warzywem z rodziny rdestowatych, a jego polska nazwa to rzewień.  W dzisiejszym wpisie rabarbar pojawia się w towarzystwie  karmelu, puchatych drożdżowych bułeczek i imbirowej kruszonki. Niebo w gębie, najlepsze jeszcze lekko c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżówki , drozdzowka, ciasto, pieczenie, lekka, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, warzywa, imbir, drożdżowe, mąka, słodkie, lekkie ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, cytryna, mak, duszone, susz, słodkie ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, suszony rabarbar, ciasto z makiem, sok imbirowy, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.