Świeże daktyle w zapiekanym bakłażanie.
Świeże daktyle w zapiekanym bakłażanie.
Daktylowce należą do najstarszych drzew owocowych na świecie. Na temat składników odżywczych daktyli, nie będę się rozpisywał. Arabowie twierdzą, że dostarczają tylu składników odżywczych ile jest dni w roku. Świeże daktyle są owocem o wspaniałym smaku, niczym nie przypominają suszonych. Są pyszne, pożywne, energetyczne i zdrowe. W zależności od pochodzenia różnią się smakiem, ale każdy jest wspaniale słodki.
W Polsce głównie traktuje się je jako owoce do deserów. Postanowiłem trochę poeksperymentować i połączył... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, sosy, cebula, imbir, sos sojowy, seler naciowy, papryka, seler, ogórki, warzywa, lekka, ogórek, słodkie, zdrowe, ryż basmati, pierogi przepis, dekoracje, deser, desery, brukselka, pierogi, susz, masło czosnek, makaron, wegetarianskiego, deser z owocami, makarony, zapiekanki, zapiekanka, ryż smażony
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz