Przepis na : śniadanie
Dzisiaj ciąg dalszy prostych dań. Z kilku podstawowych składników przyrządziłem szybkie i proste, a przy tym naprawdę efektowne i bardzo smaczne danie - frittatę. Danie polecam w szczególności na dobry początek dnia, jako świetną i ciekawą alternatywę dla jajecznicy, czy jajka sadzonego. Do przygotowania frittaty użyłem: 6 jajek, 1 małej cukinii, 250 gram pomidorków cherry, 20 listków świeżej bazylii, 1 ząbka czosnku, 30 gram parmezanu, soli, świeżo zmielonego czarnego pieprzu, odrobiny masła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...