Ciemny chlebek z daktylami i orzechami
Ciemny chlebek z daktylami i orzechami
Pierwszy ale taki nie do końca wypiek chlebowy. Nie ma dodatku drożdży , dodatkiem są daktyle i orzechy z cukrem brązowym. Chlebek bardzo dobrze smakuje z masełkiem i miodem. Czas pieczenia według przepisu ok. 40 minut. U mnie ciasto piekło się ok. 1,5 godz. Zmniejszyłam też ilość użytego cukru. Jako smakowity początek dnia polecam kawałek ciemnego chlebka. :)
Składniki:
szklanka suszonych daktyli
szklanka brązowego cukru ( 1/2 szkl. cukru )
60 g masła
2 szklanki pełnoziarnistej mąki
łyżeczka pros... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko
Autor
monikaSmakoszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
orzechy, pieczenie, mąka, cukier, miód, bez pieczenia, jajko, ciasto, susz, syrop, ciasto z orzechami, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Słodkości i nie tylko
Dodaj komentarz
Karmel,
9 stycznia 2014 20:10:45wygląda rewelacyjnie:)
gin,
10 stycznia 2014 04:02:09Wygląda wyjątkowo apetycznie :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję