Ciemny chlebek z daktylami i orzechami

Ciemny chlebek  z daktylami i orzechami

Ciemny chlebek z daktylami i orzechami

Pierwszy ale taki nie do końca wypiek chlebowy. Nie ma dodatku drożdży , dodatkiem są daktyle i orzechy z cukrem brązowym. Chlebek bardzo dobrze smakuje z masełkiem i miodem. Czas pieczenia według przepisu ok. 40 minut. U mnie ciasto piekło się ok. 1,5 godz. Zmniejszyłam też ilość użytego cukru. Jako smakowity początek dnia polecam kawałek ciemnego chlebka. :) Składniki: szklanka suszonych daktyli szklanka brązowego cukru ( 1/2 szkl. cukru ) 60 g masła 2 szklanki pełnoziarnistej mąki łyżeczka pros... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel, 9 stycznia 2014 20:10:45

wygląda rewelacyjnie:)

gin, 10 stycznia 2014 04:02:09

Wygląda wyjątkowo apetycznie :)

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję