Do zrobienia tych batoników zainspirowała mnie Czytelniczka bloga, której syn nie może jeść zbóż glutenowych, ryżu, kukurydzy i drożdży. Postanowiłam przygotować coś z dostępnych składników - wybór padł na popping z amarantusa i gryki, do tego dorzuciłam pestki ze słonecznika, dyni i żurawinę. Całość spaja kleik z siemienia lnianego ze skrobią z tapioki - sprawdza się bardzo dobrze, batoniki łatwo pokroić a jednocześnie są chrupiące. Rodzinie tak bardzo smakowały, że ledwo zdążyłam kilka sfotografować - zaw... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...