Cebule zapiekane z serem feta

Cebule zapiekane z serem feta

Cebule zapiekane z serem feta

Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym przepisie zapieka się cebulę czerwoną.  Składniki 800 g cebuli 500 g ziemniaków pokrojonych w plasterki pół szklanki bulionu warzywnego pół łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki oliwy 250 g sera feta 50 g płatków migdałowych     Przygotowanie Cebule obrałem, większe pokroiłem na ćwiartki, małe na połówki. Lekko rozsunąłem warstwy cebuli. Ziemniaki opłukałem, ułożyłem je w naczyniu żaroodpornym na przemian z cebulą. Zalałem bulionem, skropiłem oliwą i posy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.