Sycyliska pizza „z czym popadnie”

Sycyliska pizza „z czym popadnie”

Sycyliska pizza „z czym popadnie”

Zapraszam na kolejną pizzę, tym razem „otwartą”, prostokątną, dużą. Z czym popadnie.Bo możesz dać co masz. Ciasto -1 łyżeczka suchych drożdży -120 ml letniej wody -250 g mąki pszennej 500  MŁYN KOPYTOWA -2 łyżki oliwy z oliwek  OLITALIA -pół łyżeczki soli Z podanych składników wyrób ciasto i wstaw na 2 godziny do lodówki w zamknietym naczyniu.Ciasto wyrasta na zimno. Nadzienie -sos pomidorowy lub pomidory w puszce -oliwki -suszone pomidory Ponti od  INDEXFOOD -oliwa z oliwek OLITALIA od  I... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, ciasto, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, ser, sos pomidorowy, pieczenie, zupa pomidorowa, pomidor, sosy, suszone pomidory, susz, mąka, pieczarki, pieczarki w cieście, ciasto na zimno, pomidory z serem, pieczarki w sosie, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.