„Chińczyk” to potrawa stworzona przez moją mamę i można by rzec, że wchodzi ona do kanonu naszej kuchni domowej. Jest ona swoistą wariacją na temat kuchni chińskiej i powstała dzięki kulinarnym inspiracjom pochodzącym z londyńskiego China Town. Łączy w pewien sposób smaki dalekiego wschodu i dostosowuje je do polskich kubków smakowych. Potrawa ta jest prosta, lecz wymaga spędzenia sporej ilości czasu w kuchni ze względu na ilość składników do krojenia. Przepis był dotychczas domową tajemnicą i po raz p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...