3 szklanki mąki1 jajkookoło 1 szklanki letniej wodyszczypta soliFarsz:2 garście suszonych grzybów1/2 kg dobrej kapusty kiszonej2 łyżki masła2 liście laurowe1 łyżka olejuziele angielskie 1 łyżeczka soli1 cebula 1 ząbek czosnkumajeranekpieprzNajpierw przygotować farsz. Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie przez około 20 minut. Kapustę przełożyć do garnka. Dodać wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, 1 łyżkę masła i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie i sól). Gotować powoli przez ok... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...