Przepis na : obiad
Sezon na paprykę i cukinię w pełni, a więc nie pozostaje nic innego jak zrobić leczo. Ta potrawa u każdego smakuje zupełnie inaczej ja sama robię ją na co najmniej trzy sposoby. Dzisiejsza propozycja to trochę takie udawane leczo, bo z dodatkiem bazylii i marchewki. Jest bardzo syte i pyszne. Składniki:2 cukinie dość spore2 małe cebule3 ząbki czosnku3-4 papryki kolorowepuszka pomidorów3 marchewki2 łyżki bazyli suszonejsól, pieprz1 kostka rosołowa.pierś z kurczakaWykonanie:Cebulę siekamy, dusimy na ol... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)