W zasadzie gotując rosół ( bulion) podaję potem klasycznie tzn. z makaronem ( różnego rodzaju w tym ryżowym i z naleśników), kostką z kaszy manny ( lub odmiana tego dodatku babeczkami z kaszy manny , kaszą jaglaną, polentą) , lub ziemniakami. W każdym razie jest to po prostu mocny wywar z warzyw i mięsa ( kury , kurczaka , wołowiny czy nawet wieprzowiny czy koniny) z dodatkami jedzony jako zupa. Ale czasem nie mam ochoty na sytą zupę ( bo taką jest rosół ) i wtedy gotuję mocny bulion i oblewam nim ułożone... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Jak ja lubię taki rosołek z mięsem, warzywami i zieleniną! Robię dokładnie tak samo jak Ty Buniu :)
Moja Babcia podawała w ten sposób rosół z gołębia, z połówką gołębia na talerzu :)
Agna- moja Babcia i Prababcia też robiły rosołek z gołębi.Nawet jeszcze dla mojej córci jak była malutka Babcia taki gotowała ( Dziadek gdzieś od gołębiarzy ptaki zdobywał). Teraz nie mam już dostępu do gołębi .