Zupa wiedeńska

Zupa wiedeńska

Zupa wiedeńska

Składniki: 200 g karkówki opakowanie suszonych leśnych grzybów kilka kabanosów myśliwskich cebula czerwona i żółta kawałek boczku wędzonego łyżka śmietany kilka ząbków czosnku sól, pieprz, lubczyk ziarenka angielskie, pieprzu, kilka listków laurowych natka pietruszki ziemniaki sos sojowy ciemny i grzybowy marchewka, pietruszka i kawałek selera Przygotowanie: Mięso zalać wodą. Wstawić na ogień, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, czosnek z przyprawami, podpaloną na ogniu cebulą i gotować do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ziemniaki, marchewka, seler, mięso, boczek, zupa, susz, karkówka, sosy, wołowina, przystawki, zupa z selera, karkówka w cebuli, zupa grzybowa, boczek w sosie, sos z grzybów

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.