Biały blok z żurawiną i pistacjami

Biały blok z żurawiną i pistacjami

Biały blok z żurawiną i pistacjami

Przepis na : deser

Biały blok z żurawiną i pistacjami to wariacja na temat prl-owskiego bloku czekoladowego z mleka w proszku. Smakuje inaczej – bez kakao ma zupełnie inny smak. Taki keks bez pieczenia. Jego walorem są dodatki, które decydują o odbiorze deseru. Ja zdecydowałam się na żurawinę, pistacje i domową, kandyzowaną skórkę pomarańczową. To one nadały blokowi charakteru. Możemy oczywiście dodać dowolne bakalie. Deser robi się szybko, nie licząc łuskania pistacji . Co chwila podjadałam z lodówki. Składniki: ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurawina, herbatniki, pomarańcze, pieczenie, mleko w proszku, orzechy, czekoladowa, bez pieczenia, desery, deser, cukier, kakao, susz, ciasto, siekane, ciasteczka, szybki deser, ciasto mleko w proszku, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, mleko zwykle, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto z orzechami, ciasto z pomarańczą

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.