Chleb razowy na maślance

Chleb razowy na maślance

Chleb razowy na maślance

Chleb razowy na maślance...Złocista, chrupiąca skórka.Miękkie, pełne ziaren wnętrze.I piękny zapach pieczonego chleba unoszący się po domu.Smacznego! Składniki:250 g mąki pszennej razowej;250 g mąki pszennej;50 g świeżych drożdży;500 ml maślanki naturalnej;1 łyżeczka soli;2 łyżki ziaren łuskanego słoneczniku;3 łyżki ziaren sezamu.Sposób przygotowania:Maślankę lekko podgrzać (do temperatury maksymalnie 45 - 50 stopni).W 100 ml ciepłej maślanki rozpuścić drożdże.Do miski (u mnie od robota kuchennego) wsypa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb razowy, pieczenie, ciasto, słonecznik, sezam, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, chleb z ziarnami, dynia, żurawina, susz, pieczywo, chleb na drożdżach , dynia pieczona, lekkie ciasto, lekkie dania

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.