Już nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet 2 łyżeczki Sól do smaku Cukier Suszony grzyby opcjonalnie Majeranek opcjonalnie Wykonanie: Buraki obrać, […] The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Ja też się nie mogę doczekać świąt!I nawet całego tego gotowania! Wciąż szukam nowych rzeczy do zrobienia już teraz, choć średnio mam czas ;)
o ja… ale ma intensywny kolor! Mega :) Jego smak zapewne pełen aromatów, mmm :)