Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny)

Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny)

Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny)

Już nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet 2 łyżeczki Sól do smaku Cukier Suszony grzyby opcjonalnie Majeranek opcjonalnie Wykonanie: Buraki obrać, […] The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Silver, 11 grudnia 2013 15:46:16

Uwielbiam :) A i tak najlepszy jest zawsze na święta:)

Justyna Żak, 11 grudnia 2013 16:03:21

ładny kolor:) lubię barszczyk:)

Ola, 11 grudnia 2013 17:10:09

ale ładnie podane!

tu-tusia, 13 grudnia 2013 11:04:27

Ja też się nie mogę doczekać świąt!I nawet całego tego gotowania! Wciąż szukam nowych rzeczy do zrobienia już teraz, choć średnio mam czas ;)

Salvador Dali, 15 grudnia 2013 19:49:23

o ja… ale ma intensywny kolor! Mega :) Jego smak zapewne pełen aromatów, mmm :)