Kaczka w pomarańczach z majerankiem

Kaczka w pomarańczach z majerankiem

Kaczka w pomarańczach z majerankiem

Jeden z klasycznych przepisów francuskiej kuchni domowej.O ile filety z kaczych piersi należy przyrządzić tak,by mięso pozostało  w środku różowe,to kaczka z pomarańczami musi być upieczona idealnie,tak absolutnie miękka,by mięso odchodziło od kości.I to jest warunek udanej kaczki - czas pieczenia i wielokrotne polewanie kaczki zebranym sosem w trakcie pieczenia.I nie sprawdzają sie w tym przypadku,żadne podane czasy z przeróżnych przepisach typu na 0,5 kg miesa 25 minut pieczenia.Kaczkę,by była naprawdę mięci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, pieczenie, kaczki, sok, zdrowe, zdrowe przepisy, pierś, piersi, kluski, sosy, buraczki, kopytka, piersi z kaczki, świąteczne przepisy, kapustą, francuskie, czerwona kapusta, obiad, polewa, mięso, susz, świąteczne, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso na obiad, zdrowe obiady

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.