Od niedawna mam możliwość testowania kamienia do pizzy i pieczywa marki Bakero. Nie będę ukrywać, że propozycja bardzo mnie zainteresowała, gdyż kilka miesięcy wcześniej zastanawiałam się nad kupnem owego sprzętu. W moim domu pizza gości dość często ze względu na jej nieograniczoność smaków. Jedynie czego mi do tej pory brakowało w pieczeniu tradycyjnym na blaszce to efektu chrupiącego spodu prosto z pizzerii, więc byłam ciekawa jak w domowych warunkach będzie się sprawował granitowy kamień, o którym w... czytaj dalej...
Posiadam taki kamień (z innej firmy) i nie wyobrażam sobie robienia pizzy w inny sposób. Jedyna trudność to przełożenie pizzy na rozgrzany kamień, ale to kwestia wprawy :)
Wspaniała Ci ta pizza wyszła i bardzo, bardzo zazdroszczę kamienia! :) Pożyczysz na próbę? :>
Mam kamień, ale zupełnie nie pochodzi z żadnej firmy. To kamień z kamieniołomów, po prostu kawałek wyszlifowanego granitu i sprawdza się dobrze. Tez polecam. Przydała mi się twoja instrukcja do korzystania z kamienia bo do tej pory robiłam to raczej intuicyjnie tak jak pewna stara włoska mamma - czyli na oko i wyczucie.
to prawda trudnością może być ułożenie kamienia do pizzy, ale jak na pierwszy raz twierdzę, że poradziłam sobie z tym:)
to cieszę się, że tym postem mogłam pomóc:) widzę, że nas korzystających z kamienia jest więcej:)
Bardzo ciekawy post, może i ja sprawię sobie taki kamień. :) A pizza wygląda pysznie. :)
Świetnie wygląda :) Będę musiała zainteresować się tym kamieniem do pieczenia ;)
Super sprawa taki kamień! Muszę go poszukać! Ps. Zapraszam do mnie na konkurs :)
Bardzo ciekawe i przydatne informacje ;) i ja się chyba skusze na taki kamień :)
może coś znajdziesz pod linkiem, który podałam, jest dość spory wybór wariantów:)
Wygląda bardzo apetycznie, oj narobiłaś mi smaka na dobrą pizzę!
Widzę, że zgadzasz się z moją opinia na temat kamienia. Jest naprawdę świetny! A pizza z gyrosem/kebabem to moja ulubiona!
Długo mnie nie było, ale wróciłam i od razu biorę kawałek, podsyłam Ci również trochę mojej;) Kamienia jeszcze nie mam, ale myślałam nad zakupem. Pozdrawiam i ściskam mocno;)
wspaniała pizza! tez zastanawialam sie nad kamieniem i chyba teraz juz jestem pewna- biorę!
Wciąż czaję się na jakiś kamień do pizzy, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Ten prezentowany przez Ciebie też wezmę pod uwagę.
Jeszcze nigdy nie piekłam na kamieniu, ale muszę przyznać, że mnie zainteresowałaś:)
Od dawna przymierzam się do kupna kamienia, czas chyba podjąć decyzję :)
Świetny kamień. Moja córka posiada coś takiego i bardzo chwali. Tak więc rozumiem Twoją radość. Jak sama taki kupię to częściej będę pizzę piekła :)
Koniecznie muszę się zatem wyposażyć w taki kamień jak pizza wyszła pyszna :)Pozdrawiam!
Taki kamień to naprawdę świetna sprawa !! no to teraz poszalejecie z pizzą !
Fajny kamień :) Trzeba nad takim pomyśleć :) Pizzę robię dziś, trochę inne składniki, ale będzie :)
Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem kamienia do pizzy. Muszę chyba dorosnąc do tego :)
Nie wiedziałam o istnieniu takiego cuda, zaraz poszukam na allegro : )
Właśnie ostatnio jak piekłam pizzę, myślałam o zakupie takiego kamienia. Na razie staram się wkładać pizzę na rozgrzaną już blachę, dzięki temu spód jest chrupiący.
Mninammm, mniam.. Taką pizze bym zjadła, a raczej pochłonęła ;)www.izabielaa.blogspot.com
Zazdroszczę takiego kamienia, uwielbiam pizzę :D
Taki kamień to fajna sprawa. Można mieć w domu własną pizzerie ;)
Zapraszam do mnie na wielkanocną babkę ;) http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/babka-wielkanocna/
Taki kamień rzeczywiście dużo daje, ale do tej pory mam problemy, aby przełożyć na niego pizzę (mój jest okrągły i mniejszy) :) chyba jestem za mało cierpliwa :D
nigdy nie robiłam pizzy na takim kamieniu ale widzę że efekty są satysfakcjonujące:)
ja też bywam niecierpliwa przez co niektóre triki w kuchni są dla mnie zmorą :P
tak efektywny są fenomenalne. dostając produkt do testu nie spodziewałam się aż takiej różnicy:)
też mam kamień, ale troszkę lżejszy :) moim zdaniem jedyna jego wada to właśnie skoki temperatur :/ bo wg mojego przepisu pizzę wkłada się ro rozgrzanego piekarnika :/
Kamień taki może nie tylko służyć do pieczenia pizzy ale jest też idealny do pieczenia chleba :)!
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych nadziei i miłości, oraz wspaniałych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół zyczy Małgosia z rodziną : )
tak kamień należy uprzednio rozgrzać, a potem wkładasz pizzę, więc i tak zgodnie z przepisem na rozgrzany:)