Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero

Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero

Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero

Od niedawna mam możliwość testowania kamienia do pizzy i pieczywa marki Bakero. Nie będę ukrywać, że propozycja bardzo mnie zainteresowała, gdyż kilka miesięcy wcześniej zastanawiałam się nad kupnem owego sprzętu. W moim domu pizza gości dość często ze względu na jej nieograniczoność smaków. Jedynie czego mi do tej pory brakowało w pieczeniu tradycyjnym na blaszce to efektu chrupiącego spodu prosto z pizzerii, więc byłam ciekawa jak w domowych warunkach będzie się sprawował granitowy kamień, o którym w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ola Wilczek, 9 kwietnia 2014 09:42:05

Posiadam taki kamień (z innej firmy) i nie wyobrażam sobie robienia pizzy w inny sposób. Jedyna trudność to przełożenie pizzy na rozgrzany kamień, ale to kwestia wprawy :)

Magda C., 9 kwietnia 2014 11:40:04

Wspaniała Ci ta pizza wyszła i bardzo, bardzo zazdroszczę kamienia! :) Pożyczysz na próbę? :>

CookingByFaksiu., 9 kwietnia 2014 13:34:41

można kawałeczek?:)

Marta Urbańska, 9 kwietnia 2014 14:20:56

na pewno była pyszna :)

W mojej kosmetyczce, 9 kwietnia 2014 16:11:16

Ja też muszę kupić sobie kamień.

DżemDżus, 9 kwietnia 2014 17:31:22

Mam kamień, ale zupełnie nie pochodzi z żadnej firmy. To kamień z kamieniołomów, po prostu kawałek wyszlifowanego granitu i sprawdza się dobrze. Tez polecam. Przydała mi się twoja instrukcja do korzystania z kamienia bo do tej pory robiłam to raczej intuicyjnie tak jak pewna stara włoska mamma - czyli na oko i wyczucie.

Anulla, 9 kwietnia 2014 18:52:44

to prawda trudnością może być ułożenie kamienia do pizzy, ale jak na pierwszy raz twierdzę, że poradziłam sobie z tym:)

Anulla, 9 kwietnia 2014 18:53:01

ale jak sama będziesz go dzwigać:P

Anulla, 9 kwietnia 2014 18:53:15

pewnie:)

Anulla, 9 kwietnia 2014 18:54:55

polecam, bo różnica jest kolosalna:)

Anulla, 9 kwietnia 2014 18:55:33

to cieszę się, że tym postem mogłam pomóc:) widzę, że nas korzystających z kamienia jest więcej:)

StudentsKitchen, 9 kwietnia 2014 19:39:09

Bardzo ciekawy post, może i ja sprawię sobie taki kamień. :) A pizza wygląda pysznie. :)

wenus-lifestyle, 9 kwietnia 2014 19:41:47

Świetnie wygląda :) Będę musiała zainteresować się tym kamieniem do pieczenia ;)

Kulinarna Ja, 9 kwietnia 2014 19:55:18

Super sprawa taki kamień! Muszę go poszukać! Ps. Zapraszam do mnie na konkurs :)

Pan Deserek :), 9 kwietnia 2014 20:22:09

Bardzo ciekawe i przydatne informacje ;) i ja się chyba skusze na taki kamień :)

Anulla, 9 kwietnia 2014 20:57:19

może coś znajdziesz pod linkiem, który podałam, jest dość spory wybór wariantów:)

marinia, 9 kwietnia 2014 22:37:19

Pomysł na kebabową pizzę podoba mi się wyjątkowo ! :)

Katarzyna B, 9 kwietnia 2014 22:38:34

Wygląda bardzo apetycznie, oj narobiłaś mi smaka na dobrą pizzę!

Smakiempisany, 9 kwietnia 2014 22:46:44

Widzę, że zgadzasz się z moją opinia na temat kamienia. Jest naprawdę świetny! A pizza z gyrosem/kebabem to moja ulubiona!

Salvador Dali, 9 kwietnia 2014 23:12:32

kurka.. aż mnie naszła teraz ochota.. <3

Nemi, 10 kwietnia 2014 00:12:56

Długo mnie nie było, ale wróciłam i od razu biorę kawałek, podsyłam Ci również trochę mojej;) Kamienia jeszcze nie mam, ale myślałam nad zakupem. Pozdrawiam i ściskam mocno;)

magdam, 10 kwietnia 2014 00:56:40

fajny ten kamień, pizza oczywiście też :-)

Marcela, 10 kwietnia 2014 02:52:36

wspaniała pizza! tez zastanawialam sie nad kamieniem i chyba teraz juz jestem pewna- biorę!

Paulina Kwiatkowska, 10 kwietnia 2014 03:08:51

Wciąż czaję się na jakiś kamień do pizzy, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Ten prezentowany przez Ciebie też wezmę pod uwagę.

Karmel, 10 kwietnia 2014 12:44:22

Jeszcze nigdy nie piekłam na kamieniu, ale muszę przyznać, że mnie zainteresowałaś:)

Ivka, 10 kwietnia 2014 15:02:23

Od dawna przymierzam się do kupna kamienia, czas chyba podjąć decyzję :)

Krystyna Boner, 10 kwietnia 2014 17:54:51

Świetny kamień. Moja córka posiada coś takiego i bardzo chwali. Tak więc rozumiem Twoją radość. Jak sama taki kupię to częściej będę pizzę piekła :)

Ela.M, 10 kwietnia 2014 18:03:29

Na takim kamieniu, chyba inaczej wypieka sie pizza.

Kaś, 10 kwietnia 2014 19:48:57

i ja planuję zainwestować w kamień, na pewno często byłby w użyciu

Monica, 10 kwietnia 2014 19:54:36

Koniecznie muszę się zatem wyposażyć w taki kamień jak pizza wyszła pyszna :)Pozdrawiam!

AZgotuj!, 10 kwietnia 2014 22:44:01

kamień - extra!:)

Łucja, 10 kwietnia 2014 23:38:51

Taki kamień to naprawdę świetna sprawa !! no to teraz poszalejecie z pizzą !

Poezja Smaku, 11 kwietnia 2014 02:35:53

Głodna się zrobiłam! :D

beti, 11 kwietnia 2014 15:23:05

Fajny kamień :) Trzeba nad takim pomyśleć :) Pizzę robię dziś, trochę inne składniki, ale będzie :)

JustInka, 11 kwietnia 2014 15:24:17

Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem kamienia do pizzy. Muszę chyba dorosnąc do tego :)

napiecyku.pl, 11 kwietnia 2014 16:50:04

Nie wiedziałam o istnieniu takiego cuda, zaraz poszukam na allegro : )

Królowa Karo, 11 kwietnia 2014 16:55:07

Właśnie ostatnio jak piekłam pizzę, myślałam o zakupie takiego kamienia. Na razie staram się wkładać pizzę na rozgrzaną już blachę, dzięki temu spód jest chrupiący.

Izabela Majkut, 11 kwietnia 2014 18:54:38

Mninammm, mniam.. Taką pizze bym zjadła, a raczej pochłonęła ;)www.izabielaa.blogspot.com

domowacukierniaewy.blox.pl, 11 kwietnia 2014 22:54:17

Zazdroszczę takiego kamienia, uwielbiam pizzę :D

http://cynamon.net.pl, 12 kwietnia 2014 13:44:47

Taki kamień to fajna sprawa. Można mieć w domu własną pizzerie ;)

Magdalena P., 12 kwietnia 2014 14:59:18

Super sprawa, taki kamień :)

wenus-lifestyle, 13 kwietnia 2014 00:54:57

Zapraszam do mnie na wielkanocną babkę ;) http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/babka-wielkanocna/

marta-gotuje.pl, 13 kwietnia 2014 18:14:25

Taki kamień rzeczywiście dużo daje, ale do tej pory mam problemy, aby przełożyć na niego pizzę (mój jest okrągły i mniejszy) :) chyba jestem za mało cierpliwa :D

Magda111, 13 kwietnia 2014 21:34:00

nigdy nie robiłam pizzy na takim kamieniu ale widzę że efekty są satysfakcjonujące:)

judik, 14 kwietnia 2014 19:31:02

Pycha pizza wyszła! :-)

Anulla, 14 kwietnia 2014 22:57:44

ja też bywam niecierpliwa przez co niektóre triki w kuchni są dla mnie zmorą :P

Anulla, 14 kwietnia 2014 22:59:14

fajnie, że do nas wróciłaś :)

Anulla, 14 kwietnia 2014 22:59:54

tak efektywny są fenomenalne. dostając produkt do testu nie spodziewałam się aż takiej różnicy:)

Kasia Cukier, 15 kwietnia 2014 19:03:54

też mam kamień, ale troszkę lżejszy :) moim zdaniem jedyna jego wada to właśnie skoki temperatur :/ bo wg mojego przepisu pizzę wkłada się ro rozgrzanego piekarnika :/

ugotujmyto.pl, 16 kwietnia 2014 19:22:04

Kamień taki może nie tylko służyć do pieczenia pizzy ale jest też idealny do pieczenia chleba :)!

napiecyku.pl, 19 kwietnia 2014 15:43:51

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych nadziei i miłości, oraz wspaniałych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół zyczy Małgosia z rodziną : )

Anulla, 20 kwietnia 2014 20:12:05

tak kamień należy uprzednio rozgrzać, a potem wkładasz pizzę, więc i tak zgodnie z przepisem na rozgrzany:)

Anulla, 20 kwietnia 2014 20:12:43

to prawda:) robiłam bułeczki już na nim:)

Anulla, 21 kwietnia 2014 17:16:07

dziękuję:) i również życzę Wesołych Świąt:)

Urszula - Proste potrawy, 27 kwietnia 2014 00:49:07

Fajny kamień, a jaki przydatny...:)