Kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowego i smacznego jarmużu. Tym razem jarmuż jest głównym składnikiem nadzienia knedli. Lubimy knedle, ale najczęściej przygotowujemy je z owocami, na słodko. Zaręczam jednak, na wytrawnie są równie smaczne. Rewelacyjny jarski obiad dla wielbicieli klusek. Wegeterianie też bedą zadowoleni. Polecam! Składniki na knedle: 1 kg ziemniaków 30 dkg mąki orkiszowej (w tym 1 łyżka mąki ziemniaczanej) 1 jajko Składniki na farsz: 250 g jarmużu 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...