Piersi gęsie pieczone na jabłkach

Piersi gęsie pieczone na jabłkach

Piersi gęsie pieczone na jabłkach

Przepis na : obiad

Zawsze piekę piersi z gęsi na święto Świętego Marcina.Pieczone na jabłkach są bardzo smaczne i soczyste.Dodatek soku pomarańczowego i skórki pomarańczowej sprawie że mają świetny aromat.Takie danie możemy zrobić również na świąteczny stół. Składniki: Podwójna pierś z gęsi (ok.1-1,2kg.) Do pieczenia: 100 ml. soku wyciśniętego z pomarańczy 1 kilogram jabłek (szarej renety) Marynata: 2 ząbki czosnku  1,4 szklanki oleju 1 łyżka majeranku 1,2 łyżeczki soli 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka suszonej skórki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.