Meksykańska zupa

Meksykańska zupa

Meksykańska zupa

Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, w sam raz na dzisiejszą niepogodę. Składniki:- 4 podudzia - 2 litry wody- 1 puszka kukurydzy- 1 puszka fasoli czerwonej- 1 puszka groszku- 2 łyżki koncentratu pomidorowego- 1/2 suszonej papryczki chili- 1 łyżka masła- przyprawy: sól, pieprz i szczypta gałki muszkatołowejPrzygotowanie:Podudzia gotujemy a następnie obieramy. Mięso wrzucamy do wcześniej powstałego wywaru, dodajemy do niego kukurydzę, groszek, fasolę, drobno pokrojoną papryczkę i doprawiamy koncentratem pomido... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.