Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska to pieczone mielone mięso – możecie wybrać Wasze ulubione. Można ją przygotować nie tylko na Wielkanoc (na ten czas bardziej proponuję pasztet), ale jako codzienne danie – obiadowe, przekąskę, dodatek do kanapek. Szybka, prosta. Jeśli koniecznie uprzecie się na wersję Wielkanocną, można do niej dodać (przed procesem pieczenia, gdy wykładacie mięsną masę do foremki) gotowane jajka (układacie je poziomo wzdłuż foremki). Pieczeń rzymska to inaczej także klops (tylko, że jeden duży :)... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, grzyby, mięso, bułki, mięso mielone, papryka, wieprzowina, przekąska, przekąski, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, wielkanoc, susz, kanapki, dania obiadowe, sosy, pasztet, klopsy, wołowina, zakąski, szybkie przekąski, dania mięsne, sos mięsny, przekąski na ciepło, sos z grzybów , pasztet wieprzowy, dania na gorąco

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.