Sajgonki z wieprzowiną i makaronem chińskim

Sajgonki z wieprzowiną i makaronem chińskim

Sajgonki z wieprzowiną i makaronem chińskim

Sajgonki są dobre na każdą porę roku , można je dowolnie komponować , jak tylko chcecie! . Różnorodność składników do kuchni orientalnej znajdziecie na stronie www.sklep.naSushi.pl. Składniki na ok 20-24 sztuki : 6-7 suszonych grzybów mun 12-15 dag makaronu chińskiego 2 ząbki czosnku 1 duża marchew lub dwie małe 40 dag mielonej wieprzowiny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego świeży imbir, ok. 2 - 3  cm korzenia do starcia 1 mała cebula natka pietruszki 25-30 dag papieru ryżowego, okr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, makaron po chińsku, wieprzowina, babeczki, sosy, grzyby, sos sojowy, marchewka, cebula, imbir, mielone, naleśniki, mięso, zupa grzybowa, fasola, naleśnik, lekka, sezam, susz, sos do makaronu, makaron smażony, sos do mielonego , sos z grzybów , kuchnia chińska, dania chińskie, dania z makaronem, makaron z patelni, mięso mielone, lekkie dania

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.