Kiedyś nie przepadałam za szpinakiem. Na szczęście gusta kulinarne się zmieniają i teraz bardzo go lubię (zwłaszcza, że szpinak jest zdrowy). :) Ciekawą propozycją podania szpinaku, obok dań z makaronem (np. spaghetti ze szpinakiem), jest przygotowanie tarty. Zapraszam na tartę ze szpinakiem i mozzarellą na cieście francuskim. Tarta ze szpinakiem i mozzarellą PRZEPIS Temperatura pieczenia: 200oCCzas pieczenia: ok. 40 min. Składniki 1 gotowy płat ciasta francuskiego 1 duża cebula 2 ząbki cz... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam wszelkiego rodzaju tarty: te na słodko, jak i te bardziej wytrawne. Twoja prezentuje się wyśmienicie (i tak zapewne smakuje).Ściskam cieplutko!
dodaje do ulubionych, może jutro zrobię wg tego twojego przepisu
Aż muszę spróbować...Uwielbiam dania ze szpinakiem od zup przez pierogi sałatki i inne wynalazki. Na pewno będzie pycha. :) glamourofhousewife.blogspot.com
moją traumą z przedszkola jest właśnie szpinak, ale dobrze przyrządzony jest naprawdę smakowity :) a twoja tarta prezentuje sie bardzo ładnie i na pewno pysznie smakuje :)
Być może dlatego większość z nas ma awersję do szpinaku. Zapewniam jednak, że przygotowanie smacznej potrawy ze szpinakiem skutecznie wygoni nieprzyjemne wspomnienia z dzieciństwa. ;)