Chleb pełnoziarnisty z ziarnami

Chleb pełnoziarnisty z ziarnami

Chleb pełnoziarnisty z ziarnami

Wspaniały przepis na chleb zwłaszcza dla początkujących! To już moja trzecia modyfikacja przepisu podstawowego (przepis nr 1, przepis nr 2). Za każdym razem dobieram inne rodzaje mąki, ziarna i przyprawy. Tutaj zamiast cukru dodałam miód i zrezygnowałam całkowicie z przypraw (prócz soli). Gorąco polecam ten przepis dla wszystkich, którzy chcą upiec swój pierwszy bochenek! To bardzo proste. Chleb pełnoziarnistyPRZEPIS/na 1 keksówkę/ Temperatura: 210oC | Czas pieczenia: ok. 55 min.Składniki 40 dkg mąki pszennej p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb pełnoziarnisty z ziarnami, chleb z ziarnami, mąka, pieczenie, miód, owsiane, chleb, ciasto, słonecznik, proste i szybkie przepisy, susz, płatki owsiane, pieczywo, cukier, sezam, dynia, pestki dyni i słonecznika, chleb na drożdżach , dynia pieczona, proste ciasto

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 8 kwietnia 2013 17:32:52

Chrupkość i puszystość zadziwiająca..... a gdyby tak można było jeszcze przekazać aromat pieczenia ..... ;-)Pozdrawiam

COOLinarna Strefa, 8 kwietnia 2013 17:37:08

Gdyby to było możliwe (przekazanie aromatu) to sądzę, że każdy czym prędzej pobiegłby do kuchni piec ten chlebek! :) Dziękuję za komentarz.

Orkiszowa Kuchnia Anny, 8 kwietnia 2013 18:53:03

Wyrósł pięknie :) :) Może w przyszlosci bedxiemy mogli poczuć zapach przez internet. ...wszystko jest mozliwe :)

COOLinarna Strefa, 8 kwietnia 2013 19:10:09

Tak, rósł jak szalony. A jeśli chodzi chodzi o przekazywanie zapachu to kto wie... ;) Kiedyś pojęcie Internetu było science-fiction. :)

ania_reglinska, 8 kwietnia 2013 20:08:27

Cudnie wyrósł i prezencje ma nienaganną! Ah... :)

Pani Narzeczona, 10 kwietnia 2013 11:08:07

Ja za pieczenie chleba sie nie biorę. Na szczęście moja mama piecze namiętnie ;) chleb na własnym zakwasie!

COOLinarna Strefa, 10 kwietnia 2013 18:59:40

Ten przepis jest naprawdę bardzo prosty. Ja póki co nie biorę się za robienie chleba na własnym zakwasie (to na razie jest dla mnie wyższa szkoła jazdy). ;) Ale jestem uparta i jeszcze podejmę to wyzwanie. ;)

Anonymous, 1 maja 2013 00:22:24

Chlebek rewelacja. Pierwsze 40 minut piekłam w 180 stopniach a póżniej 20 minut 210 stopni z termoobiegiem. Skórka jest wtedy bardziej chrupiąca. I góre dobrze posmarować białkiem.

COOLinarna Strefa, 1 maja 2013 00:51:55

Bardzo się cieszę, że chlebek się udał. :) Ja sama bardzo lubię ten przepis. Daje wiele możliwości. Dziękuję za uwagi odnośnie pieczenia w piekarniku elektrycznym (chociaż wiem, że każdy musi się nauczyć obsługi swojego piekarnika ;)). Polecam wypróbować również inne przepisy na chleb! :) Pozdrawiam.

Daniel Kacprzyk - Kromcio, 6 maja 2013 13:09:03

Właśnie takiego przepisu szukałem!! Przepiękny chlebek!!

COOLinarna Strefa, 6 maja 2013 23:19:34

:) Bardzo się cieszę, że przepis przypadł Ci do gustu. Jak wypróbujesz przepis, daj znać. Nie powinieneś być zawiedziony! :)