La Puddica Brindisina - Drożdżowe chlebki z botwiną, anchois i oliwkami

La Puddica Brindisina - Drożdżowe chlebki z botwiną, anchois i oliwkami

La Puddica Brindisina - Drożdżowe chlebki z botwiną, anchois i oliwkami

Dzień dobry,Bardzo lubię przygotowywać wypieki z ciasta drożdżowego. Kiedyś myślałam, że wyrabianie drożdżowego ciasta jest strasznie trudne, ale jest to bardzo proste zajęcie, wymaga od nas jedynie poznania kilku zasad oraz cierpliwości, bo ciasto drożdżowe musi mieć czas, aby niespiesznie wyrosnąć. Tak, jak drożdżowe chlebki z botwiną, anchois i oliwkami, przygotowane przeze mnie w sobotnie popołudnie według przepisu Marleny de Blasi. Owe chlebki, zwane puddica, są tradycyjnym wypiekiem portowego miasteczka Br... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.