Wczoraj był seromakowiec a dzisiaj po prostu sernik. Jednak wcale nie taki zwykły;) Masa serowa dzięki dodatkowi mascarpone jest wilgotna i zarazem delikatna. Ponadto udoskonaliłam go białą czekoladą oraz żurawiną dla przełamania smaków. Na wierzchu zrobiłam esy-floresy z musu z malin, co nadało ciastu ciekawy smak i sprawiło, że nie trzeba go ozdabiać;) Jednak dla jeszcze lepszego efektu polałam ciasto odrobiną Adwokatu... Inspiracja Spód: 170g ciasteczek typu digestive, 4-5 łyżek masła. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Ja również rozpoczęłam rok 2014 sernikiem :) Nie piekłam jeszcze wersji pół na pół z mascarpone, muszę spróbować :)PozdrawiamAnia