Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze

Przepis na : obiad

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami są już z nami od majówki. Czasem w samej wersji warzywnej (jako dodatek do karkówki), a czasem w wersji mięsnej. Gdy pogoda nie dopisuje, można upiec je w piekarniku i cieszyć się lekkim obiadem w domu. Marynata ajvarowa sprawdza się do nich doskonale. Najlepiej przyrządzić je kilka godzin lub dzień wcześniej. Gotowe szaszłyki podaję z sosem czosnkowym w wersji konkretnej, a w wersji lekkiej po prostu z ajvarem. Składniki (na 10 szaszłyków): 1 podwójna pierś z kurczaka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, cukinia, szaszłyki, kurczak, sosy, cebula, kurczak z pieczarkami, kurczak z papryką , papryka, sos czosnkowy, pieczenie, lekka, mielone, pieczarki, czosnek, marynaty, czosnkowy, pomidor, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, sos sojowy, pierś kurczaka, majonez, cytryna, jogurt, miód, piersi, pierś

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
SprawdzonyDrob.pl, 4 czerwca 2014 11:05:11

Mmm… wygląda pysznie! Pewnie tak samo smakuje;)

Anita, 4 czerwca 2014 14:59:42

Dawno, dawno , dawno temu … robiłam szaszłyki. Muszę znów je zrobić:)

JustInka, 4 czerwca 2014 15:28:05

Piękne te szaszłyki.Ja osobiście mogłabym jeść szaszłyki bardzo często. To uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oka

Opalanka, 4 czerwca 2014 17:35:24

Ależ ładne. Najadać się patrzeniem – nie wystarczy, do roboty:)

skoraq cooks, 4 czerwca 2014 22:10:05

No pięknie, narobiłaś mi wielkiej ochoty na takie szaszłyki

domowacukierniaewy.blox.pl, 4 czerwca 2014 23:10:27

Bardzo apetyczne, muszą pysznie smakować

Magda C., 4 czerwca 2014 23:33:31

Uwielbiam takie szaszłyki, pycha!

napiecyku, 4 czerwca 2014 23:59:25

Marzą mi się takie szaszłyki )

Iza, 5 czerwca 2014 00:15:23

mniammm jakie pyszności

Natalia, 5 czerwca 2014 22:15:16

Pieczone bakłażany i papryka – warto spróbować, tym bardziej że teraz nie koniecznie musimy robić go sami – dostępny jest w większości sklepów. Jak posmakuje, warto uruchomić domową produkcję

Kuchnia u Krysi, 5 czerwca 2014 22:28:39

Tak apetycznie wygląda, że trudno się oprzeć. Szkoda, że to tylko w monitorze

Łucja, 6 czerwca 2014 02:00:28

Jakie kolory od nich nie można oderwać oczu!

Zakątek Smaku, 6 czerwca 2014 12:57:51

U mnie również dzisiaj szaszłyki:) Smacznie i tak cudownie kolorowo!

kulinarny blog samanthy, 10 czerwca 2014 12:14:31

Smakowite, wspaniałe na grilla

Hotelowe Recenzje, 10 czerwca 2014 20:41:32

Pyszniutkie szaszlyki.Hotel 5-cio gwiazdkowy nie powstydzil by sie takich cudeniek
http://hotelowerecenzje.blogspot.com