Przepis na : obiad
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami są już z nami od majówki. Czasem w samej wersji warzywnej (jako dodatek do karkówki), a czasem w wersji mięsnej. Gdy pogoda nie dopisuje, można upiec je w piekarniku i cieszyć się lekkim obiadem w domu. Marynata ajvarowa sprawdza się do nich doskonale. Najlepiej przyrządzić je kilka godzin lub dzień wcześniej. Gotowe szaszłyki podaję z sosem czosnkowym w wersji konkretnej, a w wersji lekkiej po prostu z ajvarem. Składniki (na 10 szaszłyków): 1 podwójna pierś z kurczaka ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dawno, dawno , dawno temu … robiłam szaszłyki. Muszę znów je zrobić:)
Piękne te szaszłyki.Ja osobiście mogłabym jeść szaszłyki bardzo często. To uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oka
Ależ ładne. Najadać się patrzeniem – nie wystarczy, do roboty:)
Pieczone bakłażany i papryka – warto spróbować, tym bardziej że teraz nie koniecznie musimy robić go sami – dostępny jest w większości sklepów. Jak posmakuje, warto uruchomić domową produkcję
Tak apetycznie wygląda, że trudno się oprzeć. Szkoda, że to tylko w monitorze
U mnie również dzisiaj szaszłyki:) Smacznie i tak cudownie kolorowo!
Pyszniutkie szaszlyki.Hotel 5-cio gwiazdkowy nie powstydzil by sie takich cudeniek
http://hotelowerecenzje.blogspot.com