Gnocchi z pieczonej dyni i ziemniaków

Gnocchi z pieczonej dyni i ziemniaków

Gnocchi z pieczonej dyni i ziemniaków

Te radosne żółciutkie włoskie kluseczki przypominają nasze kopytka. Dzięki dyni nie tylko pięknie wyglądają ale także niecodziennie smakują. Doprawione zostały gałką muszkatołową i papryczką chili, co nadało im niepowtarzalnego aromatu. Proste domowe danie, idealne na dyniowy sezon.Składniki (na około 50 sztuk):500 g purée z ziemniaków500 g purée z dyni (uprzednio upieczonej do miękkości)150-250 g mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 jajko100 g drobno startego sera (użyłem ementalera)1 pł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.