Krewetki w sosie tamaryndowym

Krewetki w sosie tamaryndowym

Krewetki w sosie tamaryndowym

Składniki dla (dla dwóch osób): Szklanka średnich lub dużych krewetek (obrane, bez jelit) 1 płaska łyżka pasty tamaryndowej  3 suszone papryczki chilli 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki oliwy 100ml wody 1/2 cebuli, drobno posiekanej 2 szalotki, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne 1 łyżka cukru trzcinowego zielona część dymki do przybrania 1. Na rozgrzanego woka wrzucamy papryczki chilli  i prażymy przez chwilę,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.