Nie ma nic lepszego jak pyszna, lekko pikantna domowa szyneczka. Szynka zrobiona w domu to pewność, że nie ma w niej żadnych polepszaczy i konserwantów. Ja coraz częściej ze względu na dzieci muszę robić szynki w domu. te sklepowe coraz mniej im smakują. W sumie to nawet się z tego cieszę. Do marynaty użyłam oleju rzepakowego. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego staram się często używać go w mojej kuchni zarówno do wypieków jak i dań wytrawnych.” Składniki: 1kg mięsa wieprzowego na szynkę(kulk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Masz rację Alinko. Domowa wędlina najlepsza. A Twoja szynka cudna, chudziutka. Skórka rumiana. Pyszności :)
Fantastyczna szyneczka,a do tego świeże pomidorki,sałata...ale pyszne byłoby śniadanko:)
Szyneczka pyszna też robiłam ale peklowaną. Taka domowa jest najlepsza.
Pięknie wygląda i oczywiście cudowna ekspozycja. Pozdrawiam. :) Danusia z http://www.mojewypiekiinietylko.com/