Szarlotka specjalna

Szarlotka specjalna

Szarlotka specjalna

Inna od tradycyjnej, ale równie smaczna. Ciasto ucierane robi się szybko za pomocą miksera. Można do niej dodać owoce świeże, mrożone lub suszone.Składniki: 1 margaryna 5 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki 2-3 łyżki śmietany 1 budyń waniliowy  1 łyżka proszku do pieczenia 1 kg kwaskowatych jabłek rodzynki lub skórka pomarańczowa, smażona pigwa tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie:Margarynę ucieramy mikserem, dodając żółtka i cukier. Kiedy masa jest puszysta, dodajemyprzesiany przez si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, tarta, pieczenie, ciasta z jabłkami, budyń, bułki, ciasto ucierane , jajko, susz, szarlotka, szarlotka z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, tarta z jabłkami, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z białek , lekkie ciasto, puszyste ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, szarlotka z budyniem

Inne przepisy z Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.